Facebook hozzászólás
249

Frissítő ubislai

Nekem akár előételnek is jöhet az ubisali, annyira szeretem. Ráadásul úgy variálod, ahogy akarod! Ha vendégeket vársz, és nem ismered elég jól az ízlésüket, akkor csak addig készítsd el, ameddig megkapja salátalevet. A többi alapanyagot tedd ki nyugodtan, és mindenki úgy ízesíti, ahogy a legjobb szereti! Ez vonatkozika a grillpartikra is! A háziasszony gondoskodását jelzi, ha segítesz az összeállításban! Ez mindenkinek jólesik!     

Uborkasaláta, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók: 

  • 80 dkg uborka
  • 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kis gerezd fokhagyma apróra vágva
  • olaj, só, törött bors, tejföl ízlés szerint

Elkészítés:

Hámozd meg az uborkát. Gépi vagy kéz szeletelőve, gyalubal vágd vékony karikákra. Tedd egy tálba, kicsit sózd meg, és hagyd így kb. fél órát. Ezután nyomkodd ki a levét. Önts rá sótlan hagyományos salátalevet. Tálaláskor mindenki kívánsága szerint választhat rá, hagymát, fokhagymát, olajat, tejfelt, frissen őrölt törött borsot, pirispapirikát, petrezselymet. Jó étvágyat!

Hideg joghurtos uborkaleves
Bizony, megérkezik hamarosan az az időszak, amikor a legjobb barátunk a konyhában a turmixgép lesz, és hideg gyümölcsleveseket fogunk rajta gyártani minden nap. Kezdjük az uborkalevessel!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!