Facebook hozzászólás
467

Friss tavaszi körözöttem uzsira

Gyerekkorom óta szeretem ezt a nagyon finom, egyszerű, de mindig izgis uzsonnát. Ez az, amit mindenki másként csinál. Van, aki a tehéntúróból többet kever bele, mások csak snidlinggel készítik, megint mások a köménymagot hagyják el. Ez a variáció – biokertészemnek köszönhetően – csupa friss anyagból készült! Valami isteni!

Vidám, rózsás asztalon körözöttös kenyér, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg juhtúró
  • 5 dlg vaj
  • 1 kanál tefjföl
  • 1 gerezd új fokhagyma apróra vágva
  • fél póréhagyma vékony karikára vágva
  • édes paprika
  • darált köménymag
  • egy marék snidling

Elkészítés:

Keverd habosra a túrókat, a vajjal és a tejföllel, majd add hozzá az ízesítőket. Ha kész, kóstold meg, és ha sótlannak találod, amit nem hiszek, akkor sózd is meg. Kend kenyérre, szórd meg apróra vágott snidlinggel. Adj hozzá paradicsomot, paprikát, újhagymát! Jó étvágyat! Töltheted félbevágott zöldpaprikába, jól mutat egy hidegtálon is!

Egyébként snidlinget használtam mediterrán rántott csirkémhez is! Próbáld ki!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!