Facebook hozzászólás
638

Friss egytálétel: fokhagymás spenótos burgonya szalonnával

Egy kis zöld, egy kis klasszikus magyaros… hiszen a szalonna-krumpli páros mi más lenne? Akár fúziós kajának is hívhatnánk, de minek? Egyszerűen nagyszerű ez az étel, ami akár egy nagyétkű férfinak is megfelel!

Kép: Bonduelle

Hozzávalók
50 deka leveles spenót
60 deka újburgonya
25 deka kolozsvári szalonna, kockákra vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors

Elkészítése
A burgonyát héjában sós vízben főzzük meg, majd húzzuk le a héját, és vágjuk kockákra, és tegyük bele egy nagyobb tálba. A szalonnát pirítsuk meg egy kicsit, a spenótot pedig a fokhagymával pár perc alatt pároljuk össze.  A  spentót és a szalonnát a kisült zsírral együtt adjuk hozzá a burgonyához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan forgassuk össze. Melegen tálaljuk. (Forrás: Bonduelle)

Életforma-tippek

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

A kellemes vendéglátás főszereplője az étel, amit kínálunk, de vannak nagyon fontos mellékszereplők is. Ilyen például egy apróság: a tálalókanál. Ehhez a krumplis fogáshoz ez a fém-műanyag kombináció igencsak megfelelőnek látszik, egyszerű, esztétikus, és remélhetően nem töri szét kiszedés közben a puhára főtt krumplit.
Az Életforma Shopban egyébként sok hasonló hasznos eszközt találsz igen jó áron, a lekvár- és sütikiszedőktől a szűrős tészta- és rizskanalakig!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!