Facebook hozzászólás
1 218

Francia majonéz – házilag

Egy újszülöttnek minden vicc új. Vagyis: többször előfordult már, hogy megírtam egy remek receptet, de később kiderült, egy-két olvasó számunkra alapvető receptekkel, eljárásokkal nincs tisztában. Ezen szeretnék segíteni többször is a jövőben! Elsőként álljon itt a francia majonéz receptje, ami nemcsak egy remek rántott hal mellé kiváló, számtalan más ételnek is alkotóeleme!  

Majonéz csatos üvegben, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • 1 csapott tk mustár
  • 1 csapott tk porcukor
  • csipetnyi só
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

Cseppenként adjuk hozzá az olajat a tojássárgákhoz, miközben egy habverővel folyamatosan kevergetjük. Akkor jó, ha kb. olyan sűrűvé válik, mint a vaj. Most apránként jöhet hozzá a többi alkotóelem is. Keverd az egészet teljesen simára, majd tedd legalább 1 órára a hűtőbe!

Most aztán adhatod bármilyen fogáshoz, tejföllel meg kész a tartármártás is! Jó étvágyat!

A felhasználáshoz példaként itt egy pisztrángos, és egy padlizsános variáció!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!