Facebook hozzászólás
788

Francia citrom torta

A tészta összeállításának módja eltér az eddig megszokottól, de érdemes így is kipróbálni, nagyon kellemes, omlós a végeredmény.

Francia citromtorta, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

A tészta hozzávalói:

25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 ek cukor
1 db tojás
pici só
Krémhez:
4 db tojás
2 db tojássárgája
20 dkg cukor
1,5 dl frissen facsart citromlé
2 db citrom héja
2 dl habtejszín

Elkészítés:

A puha vajat  fehéredésig keverjük a tojással, cukorral, sóval, majd viszonylag kemény tésztává gyúrjuk a liszttel.
Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük a hűtőben.
Kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott 26 cm-es tortaformát úgy, hogy a peremet is befedje. Sütőpapírral befedjük, sütőbabot szórunk rá, és forró sütőben félkészre sütjük. Közben a krémhez minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
A tésztát megkenjük egy kissé felvert tojásfehérjével, hogy a krém ne áztassa majd el, és ráöntjük a krémet.
190 fokon sütjük, míg a krém meg nem szilárdul.

A verhetetlen desszert
Ez a csoda desszert kíván egy egész kevés előre tervezést, de sokszorosan megéri elkészíteni. Garantálom, hogy egy kanálnyi sem marad belőle másnapra.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!