Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 27. 10:00 | Bartek Kata

Francia almás hajtott pite

Elterjedése és népszerűsége részben egyszerű és gyors tésztájának köszönhető, amire dobálunk tölteléknek ezt azt, kisütjük és már kész is.

Francia hajtott almás pite, Kép: receptguru.cafeblog.hu

Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 tojás
10 dkg eritrit édesítőszer
20 dkg durum liszt
pici hideg víz, ha szükséges
1 csipet só
2 marék szeletelt mandula megpirítva
Töltelékhez:
3 nagy szem alma
citromlé
fahéj
2 marék eritrit édesítőszer

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd fóliában hűtőben kb 20 percet pihentetem. Ez idő alatt meghámozom az almát, majd összeszelem, és összekeverem a töltelék többi hozzávalójával, majd lassú lángon kicsit összemelegítem a fahéjjal és az eritrittel.
A tésztát téglalap alakúra nyújtom, ráhalmozom az almát, majd 180 fokon kb 20 perc alatt rogogósra sütöm.Tálaláskor pirított mandulával és mozsárban porrá tört eritrittel megszórom.

Csoki felfújt
Felfújtat sokan nem mernek készíteni, mert félnek tőle, nehéznek gondolják az elkészítést, pedig nem az. Gondos előkészület, megfelelő sütési hőmérséklet kell hozzá, valamint az, hogy amint kivettük a sütőből, azonnal tálaljuk, mert a felfújt senkire sem vár.

Mentés

Mentés

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, Bikács, pite, sütemény

Mezőföldi almás pite

Akár hiszitek, akár nem, ebben a legnehezebb az almareszelés, na, de mire jó a robotgép?! Ajánlom farsangra is Nektek!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!