Facebook hozzászólás
348

Forró mentás almaleves húsgombóccal

Ez a különlegesség pont megfelel az évszaknak: gyümölcsös volta még a nyárra emlékeztet, ám már nem hideg, hanem forró. S ami még inkább ősziessé és persze delikáttá is teszi, az a gyümölcslevesekben szokatlan húsbetét. Persze számos fogás bizonyította már, hogy gyümölcs és hús nagyon is megférnek egymással.

Kép: Életforma/Fényes Gábor

Hozzávalók
● 2 kiló alma
● 10 deka cukor
● egy citrom
● 40 deka szarvas-
vagy marhacomb
● egy kis fej vöröshagyma
● 2 szikkadt zsemle
● 2 tojás
● 2 deci tejszín
● liszt a habaráshoz
● 1-2 evőkanál zsemle-
morzsa
● 5 deka reszelt parmezán
● friss mentalevél
● szegfűszeg
● fahéj
● kakukkfű
● 5 deka vaj
● só, bors

Elkészítése
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni a cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal, citrommal annyi vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, kihalásszuk belőle a szegfűszeget és a fahéjat. Összeturmixoljuk, tejszínes habarással besűrítjük, majd felforraljuk. A friss mentát apróra vágjuk, és hozzátesszük a leveshez.
A húsgombóchoz tejbe áztatjuk a zsemlét, kinyomkodjuk, majd a hússal együtt ledaráljuk. Az apróra vágott vöröshagymát a vajon lepirítjuk. A húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a pirított hagymát, beleütjük a tojásokat, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, és jól összekeverjük. Az állagát zsemlemorzsával beállítjuk, majd apró gombócokat formázunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Tálaláskor a levesbe rakjuk a gombócokat, a tetejét pedig reszelt parmezánnal meghintjük. Friss mentalevéllel, narancsgerezddel díszíthetjük.

Életforma-tippek

A levest még kevés almaborral, esetleg félédes fehérborral is ízesíthetjük.

Ha már gyümölcsről van szó, valljuk be, a tárolásával néha gond van, különösen, ha egy kicsit többet vásároltunk.

Most kétféle gyümölcstárolót ajánlunk, az egyik fedhető kosár – ami különösen jól jöhet, mert idén mintha a szokásosnál jóval több muslinca garázdálkodna –, amit a hűtőbe is betehetünk, a másik pedig tulajdonképpen egy lapos fémállvány, jól mutat az asztalon. Mindkettő nagyon praktikus, jól szellőzik, így tovább frissen tartható bennük a gyümölcs. A fedhető kosár ára 2.190 forint, a krómból készült gyümölcstartó pedig 1.690 forintba kerül.

Az Életforma Shopban ezeken kívül sokféle gyümölcsökhöz való eszközt találhatsz, mosót, prést, aprítót, facsarót, egyebeket.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!