Facebook hozzászólás
336

Forralt bor, az idény sztárja

A forralt bort árusító standok megjelenése biztosan jelzi a tél közeledtét, különösen igaz ez karácsonyi vásárok területén megjelenő standokra. Nem kétséges, hogy a hangulat kedvéért meg-megiszik az ember egy pohárkával egy ilyen vásárban, de otthon sem kell nélkülöznünk  forralt bor melengető simogatását. Elkészíteni ugyanis igencsak egyszerű.

Forralt bor, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 l jó minőségű vörösbor
1 db narancs
5 db szegfűszeg
2 darab egész fahéj
1 kiskanál reszelt gyömbér,
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt gyümölcs (alma, szilva, meggy),
15 dkg cukor
4 cl rum

Elkészítés:
Hámozzuk meg a narancsot, vágjuk a gyümölcsöt vékony karikára.  A fűszereket és a lehántott narancshéjat teatojásba tesszük, akár több darabot is használhatunk, ha egybe nem fér a héj. A mazsolát és az aszalt gyümölcsöket megmossuk. A bort rozsdamentes lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Lassú tűzön felforraljuk,. hozzáöntjük a rumot, beletesszük az aszalt gyümölcsöt, a mazsolát, jól összekeverjük és meleg helyen állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek (kb. 20 perc). Kivesszük a teatojást, és kiporciózzuk a bort. Mindegyik pohárba tegyünk egy-egy karika narancsot.

Tej és tea egyszerre, jól hangzik, nem? Régen ki akartam már próbálni, de azért mégiscsak hidegnek kellett ahhoz lennie, hogy sor is kerüljön rá. Szinte biztos, hogy ki fogom próbálni majd jeges változatban is, ha eljön az ideje. Az ízesítést változtathatjuk kedvünk szerint, szerintem az alapvető fűszerek hozzá így télvíz idején a fahéj, szegfűszeg, kardamom kombó. De el tudom képzelni gyömbérrel is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!