Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 17. 18:00 | Bartek Kata

Fokhagymás, fehérboros fekete kagyló tagliatellével

A tengeri herkentyűk közül a kagylókat szeretem a legjobban, abból is a feketét, egy egyszerű fokhagymás-vajas tésztával könnyen a kedvemre lehet tenni. 

Hozzávalók 2 főre:
kb. 10-14 db kagyló (itthon ezt legkönnyebben fagyasztva vásárolhatjuk meg, vagy frissen halpiacon)
1 dl száraz fehérbor
4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
só, bors
friss petrezselyem
20-25 dkg hosszú metélt tészta (én tagliatellét használtam)

Elkészítés:
A tésztához felteszem főni a vizet. A fokhagymát vajon megpirítom, majd hozzáadom a kagylót és felöntöm a fehérborral. Ekkor a kagylók szépen kinyílnak. Sózom, borsozom, majd friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórom. Azokat a kagylókat ki kell dobni, amelyek nem nyíltak ki. Félreteszem, amíg a tészta elkészül. A tésztát kifőzöm, leszűröm és összekeverem a kagylóval, majd forrón tálalom és fehérbort kínálok még mellé.

Kata többi receptjét itt találod.

Sajtos hot dog melegszendvics
Ötletes dolog összehozni a hot dogot és a meleg szendvicset, csak arra kell ügyelni, hogy a virsli jó minőségű legyen, és hús helyett ne szóját sózzanak ránk.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, burgonya, kapor, krumpli

Spárgababos, krumplipürés kiscsibe

Az érdekes tálalás megkönnyítheti válogatós gyermekünk táplálását, a hasonló módon tálalt ebédek könnyebben tűnnek el a tányérról.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!