Facebook hozzászólás
4 921

Fokhagymás bőrös karaj rozmaringgal, sült krumplival

Tudjátok mi a közös Bangó Margitban és bennem? Ugyanabba a kispesti hentesüzletbe járunk vásárolni! Csodálatos az áru, a kiszolgálás, és mindig ajánlanak nekem valamit a „fiúk”! Így ugrott be konyhámba a minap az a négy szelet bőrös malackaraj, amit csak finoman szabad elkészíteni! Élvezet volt minden falat!    

Sárga-fehér kockás alátéten, kék szalvétával, evőeszközökkel a bőrös malackaraj sült burgonyával, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók két éhes szájhoz:

  • 4 szelet bőrös karaj
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • 1 ek (frissen összevágott) rozmaring
  • 1/2 ek zsálya
  • 2 ek fokhagyma
  • 1,5 dl fehér bor
  • 1 ek nagy szemű tengeri só

Elkészítés:

Keverd össze a fűszereket. A bőrös részt óvatosan, 1 cm-enként vágd be, de ne a húsig! A szeleteket alaposan dörzsöld be a fűszerekkel, és hagyd így 2-3 órán át. (Vagy kezd ezzel a napodat, ha ebédet szeretnél belőle, vagy előz ő este készítsd elő az egészet!) Tégy zsiradékot egy jénaiba, és tedd a sütőbe. Melegítsd fel a sütőt 220 fokra. Ha jó forró, kesztyűvel kiveszed a jénait, és belefekteted a húsokat. Tető nélkül így sütöd 20 percig, de közben egyszer megfordítod. Ezután 150 fokra visszaveszed a sütő melegét, kibontasz egy üveg fehér bort. Kortyolsz egyet, mert az jól esik egy meleg konyhában, majd adsz egy másfél decit a húsnak is. Fedd le, és még 50 percig süsd, hogy teljesen megpuhuljon.

A negyedévi „hűtőtakarításkor” találtam a jégen két adag héjas burgonyát, azt sütöttem ki hozzá. Saláta, és már kész is! Tetejét díszítsd apróra vágott petrezselyemmel! Nem fogytunk le, de isteni finom volt! A „maradék” bor sem veszett kárba! Ha ízlett, itt egy másik tepsis csoda! Szerintem Katus Attila biztosan nem ajánlja a tavaszi tréninghez…



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!