Facebook hozzászólás
515

Fish and chips, az angol tuti

Londonban járva kötelező kulináris elem a fish and chips, azaz sörtésztában sült hal fogyasztása sült krumplival. Ettem már klasszikus módon tálalva, újságpapírból, de ettem közepesnél jobb étteremben is, ahová az első látogatást követően muszáj volt minden nap elzarándokolni a megérdemelt fish and chipsünkért. Pedig nem is vagyok nagy halrajongó. Na de egy frissen sütött, néhány órája lehalászott tőkehalnak ki tudna ellenállni?

Fish and chips, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

60 dkg friss tőkehal filé
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 db tojás
1 teáskanál csomag sütőpor
1,5 dl HIDEG sör
1 dl szódavíz
1 teáskanál só
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Összeállítjuk a tésztát. Fontos, hogy minden összetevő hideg legyen, ettől lesz majd a halon a bunda igazán ropogós. A lisztet, keményítőt és sütőport összekeverjük, beleütjük a tojást, adunk hozzá a sörből, ha kell, a szódából is, és egy sűrű palacsinta tésztát keverünk. Ne keverjük túl, mert szeretnénk, ha a szénsav nem menne ki a tésztából. A halat papírtörlővel szárazra töröljük, majd megsózzuk. Belemártjuk a sörtésztába, és a forró olajba téve 4-5 perc alatt pirosra sütjük. Nedvszívó papíron leitatjuk a felesleges olajat, és sült krumplival, kapribogyós majonézzel, vagy borsópürével azonnal tálaljuk.

Angol sajtleves
Nagyon egyszerűen elkészíthető a sajtleves, és sokunk kedvence. Hogy mitől angol, azt ne kérdezzék.Tápláló, gyorsan elkészül és finom, ez a lényeg, nem?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!