Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több
2009. szeptember 02. 15:02 | PP-Eletforma

ENNIVALÓ

Istenien finom túrós sütik – nem csak ma délutánra!

Akik szeretik a túrós süteményeket azok gyanítom, hogy gyakran el fogják készíteni mindkét változatát. Az egyik kelt, a másik prószához hasonló állagú.

Pehelykönnyű túróspite

  Hozzávalók:

Tésztához: 35 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy margarin, 4 tojás, 3 dkg élesztő, egy kevés tej

Töltelékhez: 50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja, 

 Elkészítés: Habosra keverjük a vajat, vagy margarint a tojások sárgájával, hozzáadjuk a kevés tejben megkelesztett élesztőt, a lisztet, meg a csipet sót és könnyű lágy tésztát dagasztunk. Két részre osztjuk, és az egyikkel (lappá kinyújtva) kibélelünk egy közepes tepsit. Rásimítjuk a tölteléket, amelyhez az áttört túrót simára kevertünk a cukorral, vaníliás cukorral a citrom reszelt héjával, majd beletesszük a mazsolát és óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Rátesszük a kinyújtott tésztalap másik felét és megkenjük tojással a tetejét, egy kicsit villával megszúrkodjuk.

Kb.1órát pihentetjük, majd forró sütőbe toljuk és mérsékelt lángon megsütjük. Porcukorral meghintve felszeletelés után tálaljuk.

Javaslat: A töltelék lehet megdinsztelt alma vagy kimagozott meggy is.(A habbá vert tojás fehérjét ugyanúgy hozzá tehetjük.) A kelt tésztából mákos, gesztenyés, diós, lekváros kifliket, buktákat is süthetünk

Búvár túrós

 Ez a gyorsan elkészíthető sütemény, a tésztában elmerülő túródarabkákról kapta a nevét.

Hozzávalók:

Tésztához: 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 púpos teáskanál szódabikarbóna, fél liter kefír, 2 evőkanál olaj.

Ezeket összekeverem.

Túrótöltelék: 25 dkg túró, 6 dkg vaj vagy margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja.

Az előzőeket pépesre keverem, majd beleteszem a habbá vert tojásfehérjét.

Egy közepes tepsit kivajazunk, a tésztát beleöntjük, a túrót pedig a masszába potyogtatjuk.

Előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon 25-30 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.( aki szereti, mazsolát is tehet bele)

kulcsszavak:

Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

balabe
2009-09-01 - 14:44

Csak most kaptam rá a sütés ízére és kifejezetten utálom azokat a recepteket, ahol a “laikusokra” nem gondolnak. ( forró sütő, mérsékelt láng, ízlés szerint, stb. )
Könyörgöm!: kb. mekkora tepsi?, kb. hány C-fok? és a többi információ.
Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki hálás lenne, ha ránk, kezdőkre is gondolnának.
Köszönöm!!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!