Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 14. 12:00 | Hajós Ágnes

Fetás, zöldséges töltött csirkemell

Szerintem a csirkemell a legeslegváltozatosabban variálható húsfélénk. Szaftosabb, mint a pulyka, többen fogyaszthatják, mint a sertést vagy a marhát, egyszóval igazi áldás, ha sokféle csirkemell receptet ismerünk. Remek csirkés receptjeitek számát szaporítjuk ezzel a töltött variációval.

Fetával töltött csirkemell, Kép: Hajós Ágnes

Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 4 főre:
4 nagyobb csirkemell-filé, egyenként kb. 25 dkg-osak
20 dkg feta
4 db olajban eltett aszalt paradicsom lecsepegtetve
5 dkg bébispenót
1 kis tojás
só, bors
2 szelet bacon
olívaolaj

Elkészítés:

A bacont apróra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöket kivesszük, kihűtjük.
Egy tálban villával összenyomkodjuk a fetát, hozzáadjuk a bacont, az apróra vágott aszalt paradicsomot, a tojást és szép adag frissen őrölt borsot. Nagyjából simára keverjük, megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk.
A csirkemellekről levágjuk a „lengő” részt, félretesszük más ételhez, én lefagyasztottam. A maradék húst késsel először balra, majd jobbra bevágjuk, kihajtjuk, mint egy könyvet. Ha még vastag a kihajtott rész, ismét bevágjuk, az a lényeg, hogy minél nagyobbra ki lehessen „nyitni”. Mindkét oldalukat kiklopfoljuk, de lehetőség szerint maradjanak egyben. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A húsok egyik hosszabbik oldala mentén egy csíkban kirakjuk a bébispenót levelekkel, majd elosztjuk rajtuk a tölteléket, óvatosan felcsavarjuk. Egy akkora alufóliadarabot levágunk, amire a rolád simán ráfér, vékonyan bekenjük olajjal. Ráfektetjük a tekercset, felcsavarjuk, a széleit szaloncukorszerűen megtekerjük. Így járunk el a többivel is, egy tepsibe ültetjük, fél cm-nyi vizet öntünk alá. 180 fokos sütőben fél órát sütjük, kivesszük. Ha már elbírja a kezünk, göngyöljük ki a húsokat, a bacon visszamaradt zsírján gyorsan átpirítjuk.

Lecsós, gombás csirke
Lám, lám, mire jó a nyáron eltett házi lecsó! Ha van néhány szem gombánk – vagy cukkinink, egy darab brokkolink akár -, csodás csirke ételt varázsolhatunk az asztalra percek alatt.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!