Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. április 16. 15:00 | László Márta

Fejes saláta zellerrel nyakon öntve

Ilyenkor annyira jól esik egy falat tavasz! Ez a recept pont ilyen! Gondold csak el! A friss zöld levelek találkoznak az erőt adó zeller pikáns ízével! A kerti grillezéshez is igazi különlegesség! Bámulatosak a természet ízei! Használjuk bátran azokat! 

Fejes saláta harmattal, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Sós vízben főzd puhára a zellert. A végén tedd turmixgépbe, hogy pépes legyen. Így add hozzá a tejfölt, a márványsajtot, a zeller zöldet, és ízesítsd a fehér borssal.A fejes salátát megtisztítva, leveleire szedve, papírtörölközővel leitatva tedd tálba. Most jöhet a nyakon öntés az említett módon készített dresszinggel! Kóstolj bele, és tudni fogod, ez a tavasz! Jó étvágyat!

Mezőföldi fácán leves fás galuskával
Ezt a pompás levest Sebők István vezető konyhafőnöktől tanultam Bikácson. A Zichi Park Hotel étlapját úgy alakította át, hogy azt a helyi alapanyagokból a helyi receptekkel, ízvilággal tárja a vendégek elé. Ettől a levestől el voltam ragadtatva. A receptet elkértem, és most megosztom veletek! Ahogy mondani szokták, ettől még a halott is felkel!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!