Facebook hozzászólás
229

Ezzel a recepttel hús nélkül is jóllakhatunk

Itt a tavasz, végre friss kerti zöldségeket fogyaszthatunk, amelyek még azoknak is kedvet csinálnak a kizárólag zöldségekből készült ételekhez, akik el sem tudják képzelni, hogy hús nélkül is jól lehet lakni.

Párolt zöldséges tál

Hozzávalók:

25-25 deka zöld spárga, fehér spárga és zöldbab,

1 csomag hónapos retek,

1 gerezd fokhagyma,

1 csokor zöldpetrezselyem,

2 evőkanál snidling,

1 evőkanál balzsamecet,

3 evőkanál olívaolaj,

ízlés szerint só, bors.

Elkészítése:

a feldarabolt spárgákat és a zöldbabot sós vízben rövid ideig roppanósra megfőzzük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívát, majd 1-2 percre beletesszük a zúzott fokhagymát, a vékony csíkokra szelt retket és az apróra vágott snidlinget, végül a leszűrt spárgát és zöldbabot. Néhány perc alatt összepároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Tálba rakjuk, majd összeforgatjuk a balzsamecettel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Nem csak önálló fogásként, sült, párolt húsok mellé körítésként is tálalható.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!