Facebook hozzászólás
252

Ezzel a desszerttel még az anyós is elégedett lesz

Jön a tavasz, lassan itt az eperszezon is, de már most is lehet kapni a zamatos gyümölcsöt. Következő receptünk egy olyan, könnyen és gyorsan elkészíthető desszert, amivel mindenkit levehetünk a lábáról!

Ricottás gyümölcsrizs reszelt lime-mal ízesítve

Hozzávalók:

20 deka rizs,

4 deci tej,

2 kanál cukor,

1 kanál vaníliás cukor, pici vaj,

3 deci 30 százalékos cukrozott tejszín,

1 darab lime,

10 deka ricotta túró,

pici fahéj,

30 deka eper,

magozott cseresznye,

kockára vágott sárgadinnye és ananász.

Elkészítése:

A rizst vízben félpuhára megfőzzük, majd hozzáöntjük a tejet, készre főzzük, kihűtjük. A kevés cukorral habnak felvert tejszínhez hozzáadjuk a ricottát, majd a lime reszelt héjával, cukorral, vaníliás cukorral, pici őrölt fahéjjal ízesítjük. Keverőtálban a tejszínt, a rizst és a gyümölcsöket laza mozdulatokkal összekeverjük. Előhűtött kehelyben, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!