Facebook hozzászólás
1 590

Ez nem egy szokványos joghurtos csirkemell!

Nem egy szokványos bundát kapott a csirkemellünk, és nem is hagyományosan sütöttük ki. Az érdekességét a különleges panír adta, ettől lett sokkal izgalmasabb és ízletesebb. Igazi ünnepi lakoma a hétköznapokra.

Puha hús-ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 50 deka csirkemell filé
  • 4 dl joghurt
  • 10 deka trappista
  • 10 deka zsemle morzsa
  • 2 kanál petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors, kevés olaj

 

Elkészítés:
A húst felszeleteltem (mintha rántani akarnám), enyhén besóztam, borsoztam, egy picit állni hagytam. Addig a trappistát lereszeltem, majd hozzáadtam az apróra metélt a petrezselyemzöldet, a kenyér(zsemle)morzsát és összekevertem.
A hús szeleteket belemártogattam a joghurtba, majd jól meghempergettem a sajtos keverékben. Egy hőálló edényt olajjal megkentem, és a bundás húsokat szépen egymás mellé belerakosgattam. A megmaradt joghurtot és panírt összekevertem, majd az egész húsállomány a tetejére öntöttem, picit még meglocsoltam olajjal, és lefedtem alufóliával. Így fóliásan 2oo fokon kb 2o percig sütöttem, majd ezt követően megszabadítva a fóliától – pirosra sütöttem. Ízlés szerint burgonyapürével, vagy friss salátával tálalható.

A zöldsége csirkerakottast próbáltad már? No, az is felejthetetlen!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!