Facebook hozzászólás
223

Epres morzsás szelet

Angolul crumble bar, de jó lesz nekünk morzsás szeletként is. Elindult az eper szezon, még nem olcsó ugyan a gyümölcs, de már lehet kapni finom, érett epret is, és ahogy elnézem az időjárást, nem is számítok arra, hogy lejjebb fog menni az ára.

Epres morzsás szelet, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók: (egy csésze=2,5 dl)

1/2 csésze cukor
1/2 teáskanál sütőpor
1,5 csésze liszt
1/4 teáskanál só
12 dkg vaj
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
2 csésze eper
1/3 csésze cukor
2 teáskanál keményítő

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, sütőport, sót, a vajat és a tojást késes betétű aprítóba tesszük, morzsásra pörgetjük.
Az epret megmossuk, lecsumázzuk, apró darabokra vágjuk, majd megszórjuk az 1/3 csésze cukor és a keményítő keverékével.
Egy 22×22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tészta felét belekanalazzuk, elegyengetjük. Ráhalmozzuk az epret, azt is egyenletesen szétterítjük, majd az egészet befedjük a maradék tésztával. 190 fokos sütőben 40 percig sütjük.Langyosan tálaljuk, vanília fagylalt jelenléte nem káros…

Eper, te drága!
Az igazi tavasz megérkezését az jelzi, amikor megjelennek az illatos, édes eprek a piacokon. Persze ilyenkor nem szabadföldi az eper, de attól még lehet nagyon finom. A spanyol és görög importból származók más textúrájúak, mint amihez a magyar ízlés szokott, sokkal kevésbé lédúsak, mint a hazai, és annak ellenére ajánljuk inkább a magyart, hogy ilyenkor jóval drágább, mint a nagy mennyiségben beözönlő külföldi gyümölcs.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!