Facebook hozzászólás
1 432

Epres, eper lekváros brownie

A brownie-nak inkább csak a neve sugallja, hogy valami bonyolult édességről lenne szó, valójában rém egyszerű megsütni. Általában kis adagokban készül – ennél a receptnél is csak 15×25 cm-es a tepsi, amiben sül -, mert egy elég töményen csokoládés desszertet kapunk végeredményül, amiből egy-egy közepes kocka is bőven elég.

Epres brownie, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók egy 15×25-ös tepsihez:
20 dkg étcsokoládé
2 ek kakaópor (holland)
10 dkg vaj + a tepsihez
4 tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt + a tepsihez
20 dkg eper
8 ek eper lekvár

Elkészítés:

A csokit és a vajat mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a tojásokat, cukrokat, végül a lisztet. A masszát a kivajazott, -lisztezett (vagy szilikonos sütőlappal kibélelt) tepsibe simítjuk, a tetejére kanalazzuk az eperlekvárt, és elosztjuk rajta a negyedelt epreket. 180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre. Akkor jó, ha a széle már teljesen megsült, de középen még kicsit kocsonyás. Tepsiben , vagy a szilikonos lapról óvatosan lecsúsztatva kihűtjük, szeletelve tálaljuk.

 

Csoki szuflé, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

 

 

Ha ennek a csodás csokoládé szufflénak a receptje is érdekel, kattints a képre!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!