Facebook hozzászólás
242

Egyszerű cupákos-Sült sertéscsülök

Elsősorban az erősen inas húsfélék elkészítésénél hasznos módszer, hogy a húst fűszeres lében megfőzzük, majd ropogósra sütjük. Így a hús is kellemesen puha és ízes lesz.

Párolt, sült sertéscsülök

Hozzávalók: (6 személyre)

1 hátsó sertéscsülök (kb.2 kg-os), 2 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 3-4 szem borókabogyó, 8-10 szem egész feketebors, 1 sárgarépa, 10 dkg zellergumó, 2 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka.

Elkészítés: A csülköt egy akkora fazékba,- amekkorába éppen csak belefér, – kevés vízzel fedő alatt felforraljuk. A keletkezett habot leszedjük, sóval és a fűszerekkel ízesítjük, és lassú tűzön főzzük.

A répát, a zellert és a hagymát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk. A húsléről leszedünk egy kevés zsírt, majd a zöldséget ebben világosbarnára pirítjuk.

A húslevet leszűrjük, a csülök bőrét keresztirányba bevagdossuk. A csülköt egy tepsibe tesszük, majd köré helyezzük a zöldséget és 1,3 dl húslével felöntjük. Megsütjük.

A húsleveskockát 2,5 dl húslében feloldjuk, és a csülköt többször megöntözzük vele. Ügyeljünk rá, hogy a húslé mindig 1-2 cm magasan álljon a tepsiben.

A sült levét átszűrjük, a sűrűjét szűrőn átpasszírozzuk. A szaftot felforraljuk, és tetszés szerint fűszerezzük. Külön tálaljuk.

Mi illik hozzá? A sülthús levében párolt paradicsom, díszítésül petrezselyem. Burgonyagombóc, káposztasaláta mustáros pácban, egy evőkanál majonézzel.

Ötlet: A maradék húslevet felhasználhatjuk burgonyás hagymaleveshez.

A nyers csülök helyett, vehetünk füstöltet is, de a só használatára ügyeljünk!

Főzési idő: 60 perc, sütés 200 fokon, 60 perc.

Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!