Facebook hozzászólás
1 659

Egyszerű almatorta – az ünnepi asztalra

Kiránduláshoz, esti filmnézéshez percek alatt elkészíthető finomságot ajánlunk, néhány összetevőből. Az ünnepi illatokról most a fahéj gondoskodik. Kellemes Pünkösdölést!

Hozzávalók:

  • 5-6 nagyobb alma
  • 3 tojás
  • 20 deka cukor
  • 13 deka liszt
  • fahéj
  • porcukor,
  • sütőpor

 

Elkészítés:
A sütőt 17o fokra előmelegítjük, Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, és szeletekre vágjuk. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és belerakosgatjuk a felszeletelt almákat. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet (elég sűrű tésztát kapunk), és ráöntjük az almára. Kb 5o percnyi sütés után tányérra borítjuk, és megszórjuk fahéjas porcukorral.

Az almából nagyon finom túrópárnákat is süthetünk! Emlékszel még a receptre?



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!