Cikk nyomtatása | Hozzászólások (4) |
Megosztás:
2011. július 26. 20:40 | PP-Eletforma

Egy szuper lecsó – másképp!

Ugye Ön is imádja a lecsót? Talán nincs is olyan magyar ember, aki ne szeretne néha jól befalatozni ebből az ízletes, szaftos ételből. Ám ha már unja a hagyományos elkészítést, próbálja meg így, hallal megbolondítva!

Lecsós ponty

Hozzávalók négy személyre: 80 dkg pontyfilé, 10 dkg füstölt szalonna, 2 paradicsom, 3 paprika, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, 10 dkg liszt, 3 dl olaj.

A pontyfilét besózzuk, majd lisztbe forgatva, forró olajban kisütjük. Elkészítjük a lecsót: a szalonnát fél centis darabokra vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát, a kockára vágott paprikát, végül a szeletelt paradicsomot. Sóval és reszelt fokhagymával ízesítjük. Köretnek vajas burgonyát ajánlunk, mellé fektetjük a halat, majd bevonjuk a lecsóval.

Forrás: A 100 legjobb halétel (STB Könyvek)

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (4) |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább
paermezán, pulyka, salotta hagyma, spenót

Spenótos pulykás rizottó

Ma is az egyik legnépszerűbb egytálétel a rizottó. Olasz fogás, melynek lényege, hogy csak jó minőségű alapanyagokat válasszunk.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!