Cikk nyomtatása | Hozzászólások (4) |
Megosztás:
2011. július 26. 20:40 | PP-Eletforma

Egy szuper lecsó – másképp!

Ugye Ön is imádja a lecsót? Talán nincs is olyan magyar ember, aki ne szeretne néha jól befalatozni ebből az ízletes, szaftos ételből. Ám ha már unja a hagyományos elkészítést, próbálja meg így, hallal megbolondítva!

Lecsós ponty

Hozzávalók négy személyre: 80 dkg pontyfilé, 10 dkg füstölt szalonna, 2 paradicsom, 3 paprika, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, 10 dkg liszt, 3 dl olaj.

A pontyfilét besózzuk, majd lisztbe forgatva, forró olajban kisütjük. Elkészítjük a lecsót: a szalonnát fél centis darabokra vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát, a kockára vágott paprikát, végül a szeletelt paradicsomot. Sóval és reszelt fokhagymával ízesítjük. Köretnek vajas burgonyát ajánlunk, mellé fektetjük a halat, majd bevonjuk a lecsóval.

Forrás: A 100 legjobb halétel (STB Könyvek)

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (4) |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

krémsajt, kukorica, ősz, póréhagyma

Póréhagymás kukoricaleves

A kukorica nem túl karakteres íze mellé választhatunk más zöldségeket is, mint most a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.

Tovább
krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!