Facebook hozzászólás
290

Egy kis plusz – túrós-burgonyás rétes

Túróst rétest majdnem mindenki tud sütni, akár saját kezűleg nyújtott tésztából, akár „hozott” anyagból. Akkor mitől különleges a mi ajánlatunk? Feltuningoltuk egy kis burgonyával. Isteni lett!

A kép illusztráció – Fotó: sxc

Hozzávalók
25 deka burgonya
50 deka tehéntúró
2 csomag réteslap
4 tojás
10 deka mazsola
10 deka porcukor
8 deka vaj
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése
A héjában, sós vízben megfőzött burgonyát meghámozzuk, majd melegen áttörjük. A túrót is áttörjük, és összekeverjük a kihűlt burgonyával. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, az előzőleg beáztatott mazsolát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A réteslapokat megnedvesített, tiszta konyharuhára terítjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a burgonyás túrótöltelékkel megtöltjük. A konyharuha segítségével feltekerjük, sütőlemezre helyezzük, és vajjal megkenjük. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!