Facebook hozzászólás
321

Egy kis kelet – bulgogi

A bulgogi koreai húsétel, könnyen elkészíthető és nincs szükség túl sok egzotikus hozzávalóra sem. Szójaszósz és szezámmag a legkülönlegesebb alapanyagai az ételnek. Érdemes kipróbálni.

 

forrás: sxc.hu

 

 

Hozzávalók:

fél kiló sovány marhacomb
2 evőkanál cukor (ha lehet, barna)
2 evőkanál vörösbor vagy vermut
6 evőkanál sötét szójaszósz
1 póréhagyma vagy fél csokor zöldhagyma
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál darált szezámmag
olaj, bors

 

A húst szálirányra merőlegesen felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. A cukrot elkeverjük a vörösborban, hozzáadjuk a szójaszószt, a fokhagymát, a zöldhagymát és a darált szezámmagot. A pácban alaposan megforgatjuk a húst, megborsozzuk, majd legalább egy órát pihentetjük. Eközben a hagymát vékony csíkokra vágjuk, és elkészíthetjük a rizst vagy a salátát, amivel majd tálaljuk.

Egy óra után kevés olajon, a hagymával együtt megsütjük. Wokban érdemes készíteni.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!