Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2014. december 28. 07:00 | PP-Eletforma

Egészséges chips

Sokak kedvence a chips, mint rágcsálnivaló, de a magas kalória- és zsírtartalma miatt nem illesztjük be az étrendünkbe, vagy nem szeretnénk hasonló felesleges kalóriákkal tömni a gyerekünket. Az, hogy odafigyelünk az egészségünkre, nem jelenti azt, hogy egyhangúan kellene étkeznünk. Most nézzük meg néhány egészségesebb chips elkészítési módját.

 

Kép:Flickr

Hozzávalók:

  • 3 nagy répa és édesburgonya
  • kevés kókuszolaj
  • tengeri só
  • provence-i fűszerkeverék

Elkészítés:

Meghámozzuk a burgonyákat és a répát is, majd nagyon vékonyra szeleteljük. (A legegyszerűbb uborka gyaluval gyalulni hajszálvékony szeletekre.) Ezután langyos vízzel leöblítjük, majd alaposan megszárítjuk. A zöldségszeleteket egy tányérra rakjuk, kókuszolajba mártott ecsettel megkenjük, meghintjük a fűszerrel, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is elvégezzük a műveletet. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb. 180 fokos sütőben készre sütjük.

De tetszőlegesen készíthető zellerből, céklából és változatosabbá tehetjük petrezselyemzöld, kömény, koriander, metélőhagyma vagy más zöldfűszer felhasználásával. Sőt, a piacokon egyre többféle látványos zöldség kapható – ha lila répát, csíkos céklát választunk, még szemet gyönyörködtetőbb lesz az eredmény! (A cékla egyébként igazi csodazöldség, el se hinnéd, mennyi mindenre jó!)

Ha joghurtos mártogatót is készítünk hozzá, még finomabb lesz!

Silye Gabriella,
BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

baracklekvár, dió, gombóc, ricotta, túró

Diós, kajszis ricotta golyó

A ricotta a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek és leszűrnek.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!