Facebook hozzászólás
651

Egészséges ananászos receptek

Az ananász legértékesebb hatóanyaga a bromélia nevű enzim, mely jelentős szerepet játszik a zsír égetésében, emésztést gyorsító hatása miatt, pedig gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Az ananászból mindenféle finomság készíthető. Most egy zsírégető ital, húsétel és sütemény receptjét ajánljuk. Gyors és egyszerű!

Ananászos narancsital citromfűvel (zsírégető ital)

Hozzávalók: 20 dkg ananász, 1 kicsi gyömbér, 1 dl frissen facsart narancslé, 1 teáskanál méz, 1 csipet fahéj, fél evőkanál apróra vágott citromfű levél

Elkészítés: Tisztítsuk meg az ananászt, szeleteljük fel, és tegyük egy turmixolásra alkalmas edénybe. Tegyük hozzá a felaprított gyömbért, a mézet, a fahéjat és a citromfű levelet, öntsük hozzá a narancslevet. Alaposan turmixoljuk össze. A vitamindús italt az illatos, friss citromfű levél teszi igazán zamatossá.

Tápanyagtartalom: 140 kalória, 2 g fehérje, 32 g szénhidrát, 0 g zsír

Egészségügyi tanácsok:
Az ananász legértékesebb hatóanyaga a bromélia nevű enzim, mely jelentős szerepet játszik a zsír égetésében, emésztést gyorsító hatása miatt, pedig gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Ananász fogyasztása javasolt még a bélrendszer zavarainál, meghűlés és vérszegénység esetén.

Figyelem! A konzerv-ananász már nem tartalmaz bromélia-enzimet!

Ananászos csirkemell

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirkemell, 1/4 kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, 2 szelet sajt, só, gyömbérpor

Elkészítés: A csirkemellet lebőrözzük, és két darabba vágjuk. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra helyezzük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananász lével megöntözzük, lefedjük 1-1 szelet sajttal, és 5-6 percig sütjük még.

Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Ananászos sütemény

Hozzávalók:

Tésztához: 15 dkg Ráma margarin, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg finomliszt, 3 db tojás, 1 csipet só, 10 dkg barna cukor,

Rátéthez: 2 kávéskanál tej, 1-2 evőkanál juharszirup, 20 dkg tejszínes krémsajt, 2-3 evőkanál porcukor, 2 dl tejszín, 1 doboz szeletelt ananász konzerv, 2 dkg kókusz reszelék

Elkészítése:
A margarint addig keverjük a barna cukorral és a sóval, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a margarinos keverékhez adjuk, és jól összedolgozzuk. A sütőformát kikenjük margarinnal, a tésztát beleöntjük és lesimítjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük, majd hűtőrácsra téve kihűtjük. Az ananászt lecsepegtetjük. A kókuszreszeléket egy lábasban zsiradék nélkül arany barnára pirítjuk, majd egy tálra öntjük és lehűtjük. A tejszínt összekeverjük a porcukorral, felverjük, majd a krémsajtot hozzáadjuk .A sajtos tejszínkrémet hullámvonalban a tésztára kenjük. Az ananász-szeleteket négyfelé vágjuk, megforgatjuk a pirított kókusz reszelékben, és a tésztára terítjük.

Juharsziruppal vagy két evőkanál méz és két kávéskanál tej keverékével meglocsoljuk.

 Jó étvágyat!       



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!