Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:
2017. május 16. 14:00 | Kandikó Éva

Édesburgonyás muffin rebarbara mártással

A muffin egyre népszerűbb desszert, és ez nem véletlen, hiszen könnyű elkészíteni, ráadásul finom is. De a finomnak is vannak fokozatai, és muffinban is lehet különlegeset alkotni, amire receptünk a legjobb példa.

Édesburgonyás muffin rebarbara mártással, Kép: PP archív

Kép: PP archív

Hozzávalók

12,5 deka vaj
17,5 deka cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
30 deka sima liszt
1 tasak sütőpor
1,25 deci tej
30 deka édesburgonya nyersen lereszelve
2 darab rebarbara
1 deci vörösbor
1 evőkanál keményítő
2 evőkanál méz.

Elkészítés

A cukrot, a vajat és a tojást habosra keverjük. Beletesszük a liszttel elkevert sütőport, a tejet, a citrom reszelt héját és a reszelt édesburgonyát. A tésztával félig megtöltjük a muffin sütőformákat, és előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük. Közben a rebarbarát vékonyan meghámozzuk, és ujjnyi vastag karikára vágjuk. A mézzel, a keményítővel és a vörösborral felfőzzük, pikáns mártást készítünk belőle, melyet a kisült muffinok mellé tálalunk.

Rebarbara chutney
Sok helyen láttam már a hétvégi piacon rebarbarát, annak, aki nem ismeri, érdemes közelebb kerülnie hozzá, annak pedig, aki szereti, egy újabb remek recept a felhasználására.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

galuska, marhalábszár, pörkölt, vörösboros

Vörösboros marhapörkölt

A vörösboros marhapörkölt klasszikus magyar recept, akár ismered, akár nem, készítsd el, nem bánod meg.

Tovább
csicsóka, egészséges, jeruzsálemi articsóka, tészta

Csicsókás grenadírmars

A csicsóka egészségünkre gyakorolt hatása jelentős - például normalizálja a vércukrot -, érdemes így is kipróbálnunk ezt az ételt.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!