Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 21. 15:00 | László Márta

Dögös focaccia – ahogy a Divin Porcelloban sütik

Izgalmas borkóstolókon vehetnek részt azok az újságírók, akik rendszeresen elmennek a Wineglass Sajtóklub bemutatóira. Velem együtt gyakorló, de borra nem specializálódott tollforgatókat ismertetnek meg a borkultóra különlegességeivel. Havonta járunk be képzeletben egy-egy borvidéket. Általában a budapesti Divin Porcelloban kóstolgatunk, és a remek borok mellett falatozgatunk is. Annyira finomak a helyben sütött olasz kenyérfalatkák, hogy legutóbb megkerestem Németh Péter konyhafőnököt, hogy árulja el Nektek a titkot! Íme, ez a recept! Nem fogtok csalódni!    

Focaccia a Divin Porcellonál, Kép: László Márta

Focaccia a Divin Porcellonál, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 4dl langyos víz
  • 50 gr élesztő
  • 140 gr olívaolaj
  • 20 gr só
  • 15 gr cukor
  • 600 gr liszt
+ Tipp a konyhafőnöktől
Németh Péter azt ajánlja, hogy ha feltétet is szeretnél rá, akkor azt a 35 perc környékén kend a tetejére. Az is ínyencség, ha a kész tésztát félbevágod, megkened majonézzel, teszel rá uborkaszeletket és szárított sonkaszeleteket!

Elkészítés:

Tégy mindent egy tálba a só és a liszt kivételével. Morzsold bele az élesztőt, dolgozd össze, és hagyd pihenni 20 percig. Most jöhet bele a liszt és a só. Gyúrd össze, hogy a tészta olyan “nyákás” állagú legyen. Letakarva hagyd pihenni 30 percig. Ezalatt két-háromszorosára dagad. Zsiradékkal kenj ki vagy sütőpapírral bélelj ki egy tepsit. Öntsd bele a tésztát, és kézzel egyenletesen nyomkodd szét. Légkeveréses sütőben 160 fokon 45 perc alatt süsd készre. Kockázd fel, és kínálhtod is! Jó étvágyat, Jó borozgatást!

Vasból épült szentély a San Lorenzo tövében
Nem is tudom, hogy történhetett, hogy nem készültem fel a csarnok történetéből, helyrajzából olasz utazásom előtt, de így történt. Vétkes könnyelműség volt részemről. De ha valakinek a gasztronómia a becsípődése, a sors néha megkegyelmez neki.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!