Facebook hozzászólás
544

Diós puszedli

Egyike a kedvenc karácsonyi aprósüteményeimnek, mert gyerekkorom ízeit idézi vissza. Háziasszonyként pedig roppant módon megbecsülöm, hogy egyszerűen és gyorsan készíthető. Ez ünnepek táján bizony nagy előny!

Diós puszedli, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

25 dkg vaj

10 dkg porcukor

7,5 dkg liszt

25 dkg étkezési keményítő

2 evőkanál kakaó

1 evőkanál porcukor

1-1 teáskanál fahéj és őrölt kardamom

a díszítéshez dió

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Evőkanálnyi mennyiséget veszünk a tenyerünkbe, gombóccá formáljuk, és egy-egy diódarabot nyomunk mindegyik tetejébe.  180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük a puszedliket.

Miért éppen a hal és a pulyka kerül az ünnepi asztalra?
Az év végi ünnepek étkezési szokásai többé-kevésbé minden háztartásban hasonlóak. Az utóbbi időkben mind több helyen kerül új, eltérő fogás az asztalokra. Mutatjuk az okokat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!