Facebook hozzászólás
800

Diós, kajszis ricotta golyó

A ricotta az olasz konyha egyik alapvető alapanyaga, a sajtgyártás mellékterméke. A ricotta alapja ugyanis a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek, amit ebből leszűrnek, az maga a ricotta.

Diós, kajszis ricotta golyó, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
Tejbegríz:
1/2 l tej
4 ek búzadara (teljes kiőrlésű tönkölybúzadarát használtam)
25 dkg ricotta
1 tasak vaníliás cukor (Nyírfacukrosat használtam)
1/2 citrom reszelt héja
Panírhoz: 15 dkg darált dió, 1 narancs reszelt héja
Tálaláshoz baracklekvár

Elkészítés:
Készítek egy sűrű tejbegrízt, úgy, hogy még lehessen keverni, néhány órát hagyom hűlni, majd belekeverem a ricottát és apróbb gombócokat formázok belőle. A diót száraz serpenyőben megpirítom, majd amikor kicsit visszahűlt belereszelem a narancshéját.

Túrógombóc eperrel
Az epret a gombóc belsejébe akartam rejteni, de mivel szép nagyszemű gyümölcsök vannak itthon, elvágni nem akartam őket, így inkább külsőleg emelték a túrógombóc fényét. És mivel lusta voltam prézlit pirítani, porcukros tejföllel tálaltam. Remek recept, érdemes kipróbálni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!