Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 21. 15:00 | Krajcsó Judit

Diós, aszalt szilvás rétes

Szeretünk rétestészta lapokkal dolgozni, gyors és egyszerű, a különféle töltelékekkel pedig szájíz szerint variálhatók. Most egy diós, aszalt szilvás variációt mutatunk, amely bizonyára nagy kedvenc lesz!

 
aszalt szilvaHozzávalók:
  • 50 deka rétestészta
  • 75 deka aszalt szilva
  • 25 deka dió
  • 10 deka cukor
  • 1 deci olaj
  • 1 deci víz

Elkészítés:

Az aszalt szilvát apróra daraboljuk és a 10 deka cukorral megdinszteljük. Leszűrjük a levétől,és a cukros lét félretesszük.
Egy tekercsnek három réteslapot használunk.Mindegyik lapot meglocsoljuk a víz és olaj keverékével. A harmadik lap szélére , hosszában rakjuk a megdinsztelt aszalt szilvát, megszórjuk darált dióval, feltekerjük és megismételjük a folyamatot. Kerek formában (nem fontos) körberakjuk a tekercseket, és meglocsoljuk a vizes olajjal .Előmelegített sütőben 18o fokon kb 3o perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kivettük a sütőből, még melegen ráöntjük a leszűrt szilva félretett levét.

rétes-e1508181067387
Nem is olyan régen készítettük el az ősz slágerét, a sütőtökös rétest! Kattints a receptre!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!