Facebook hozzászólás
677

Dijoni húsgolyók

Hétköznap vacsorára sokszor nincs ötletünk, hogy mit együnk. Ősszel ráadásul a hideg idő közeledtével előtérbe kerülnek a meleg vacsorák is. A mustáros hústekercs inspirálta a most következő receptet, ami amúgy egy családi kedvenc nálunk. Ez egy fehérboros és hagymás öntet, amiben ezen kívül mustár és bors van, meg persze tejföl.

Dijoni húsgolyó, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók 3-4 főre:
150-200 g darált hús 20 %-os zsírtartalommal
1 közepes fej hagyma
1 dl száraz fehérbor
2 dl alaplé, vagy húsleves alap
1 evőkanál Dijoni magos mustár
1 evőkanál klasszikus mustár
2 dl tejföl, vagy tejszín
olaj
fél csokor petrezselyem
250 g tészta, én teljes kiőrlésű spagettit használtam
só, bors ízlés szerint

 

Elkészítése:
A hagymával, kezdem, apróra vágom, majd olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a mindkétféle mustárt, majd elöntöm a fehérborral, majd az alaplével is felöntöm. Időnként kevergetem, közben a húst fűszerezem, borsozom és egy kevés só is mehet bele, majd kigolyózom és serpenyőben olajon arany barnára pirítom. A tésztát a szokott módon kifőzöm.

A mártáshoz hozzáadom a tejfölt, majd összeturmixolom, hogy a hagymadarabok is eltűnjenek, a hagymadarabok. Ez egy hosszú főzés esetén elkerülhető, hiszen akkor a hagyma magától szétfő.

A végén az apróra vágott petrezselymet is belekeverem.

Tálalom a fogást, az egészet akár előre is  összekeverheted, vagy külön is kínálhatod, hogy mindenki saját maga állítsa össze.

Mustárkapitány kedvence, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

 

 

 

Ugye, ez a hústekercs is milyen étvágygerjesztő? Ha szívesen elkészítenéd, kattints a képre a receptért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!