Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 13. 10:00 | Bartek Kata

Diétás túrós pite

Gondolnád, hogy egy pite akkor is lehet nagyon finom, ha nem finomított fehér lisztből, hanem teljes kiőrlésű tönköly lisztből van? Kata megmutatja, hogy nagyon is lehet finom az egészséges változat is.

Tészta:
25-30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tojás
5 dkg vaj a tésztához + egy kevés a tepsi kivajazásához
2-3 evőkanál tejöl
eritrit
fél csomag sütőpor
Töltelék:
50 dkg zsírszegény túró
1 pohár tejföl
20 g zabkorpa
1 citrom héja
1 mokkáskanál vanília kivonat
Tálaláshoz: porrá tört eritrit

Így fogj hozzá:
A tészta hozzávalóit összegyúrom  és félre teszem, amíg elkészítem a tölteléket. A töltelékhez a túrót egy szűrőn áttöröm, ízlés szerint édesítem, belekeverem a többi hozzávalót is. Én ezt most nem csináltam túl édesre, mert szándékosan reggelire készítettem.
A tésztát két egyenlő részre osztom, kinyújtom az egyik felét, kivajazott, kilisztezett sütőedénybe rakom (20 x 30 cm méretű szögletes tepsit használtam).  Ráöntöm a túrótölteléket, majd a másik tésztát is kinyújtom ugyanekkora méretűre, ráhelyezem, megszurkálom, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon. A tetejét tojással megkenem, 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percet sütöm.
Tálaláskor porrá tört eritrittel megszórom.
Remekül fagyasztható, így készülhetsz vele előre is, még jó pár reggeli meg van oldva ezzel.
A tepsi sütit 12 egyenlő kockára vágtam, egy kocka szénhidráttartalma 17 g

Kata receptjeit itt találod.

Túrós burek
A burek török gyökerekkel rendelkező csodaság, honfitársaink leginkább mégis a horvát tengerparton járva ismerkednek meg vele, ettől azt gondolják, odavalósi ez a finomság. Készítik édesen, sósan, minden variációban lenyűgöző.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

csokoládé, kakaó, tél

Forró csokoládé

Víz és csokoládé, ez a kulcs a téli élvezetekhez. Miért tagadnád meg magadtól?

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!