Facebook hozzászólás
727

Diabetikus tejmentes zabpelyhes muffin

Minden nap végiggondoljuk, mit adjunk a gyerekeknek az uzsitáskába. Azok külön gondban vannak, akiknek diabetikus, mégis tápláló és egészséges tízórait kell készíteniük. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusának ez a receptje biztosan elnyeri tetszésedet!

Hozzávalók 6 darabhoz:

Tudtad?
A mandulatejben nincs koleszterin és telített zsír!
  • 100g apró szemű zabpehely
  • 1 tojás
  • 1,5dl mandulatej
  • 100g szeder (idénygyümölcsökkel, például körtével, almával, szilvával is helyettesíthető)
  • 1tk sütőpor
  • 1ek xilit plusz
Kép: Flickr

Elkészítése:

A tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorpótlóval, hozzákeverjük a zabpelyhet, a sütőport, és felöntjük növényi tejjel. A kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a masszát, lazán hozzákeverjük a gyümölcsöket, majd szilikon muffin formákba adagoljuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e a muffinok.

Hasonlóan praktikus receptet itt olvashatsz még, az ételallergiáról további részleteket itt tudhatsz meg!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!