Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 02. 15:00 | Krajcsó Judit

Darált húsos sulibatyu – leveles tésztából

Szeretjük a leveles tésztát, sokféle módon felhasználhatjuk, tetszés szerint tölthetjük és nagyon gyorsan elkészíthető. Most éppen darált pulykahúst kapott társként, különleges ízesítéssel. Vacsorára, de másnapra is jó nem hagyományos tízóraira, uzsonnára.

Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 25 dkg pulyka darált hús
  • 1 db előre kinyújtott leveles tészta
  • 1 felvert tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • néhány levél friss bazsalikom
  • bors
  • kevés olaj

Elkészítés:

A darálthúst egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, áttört fokhagymával ízesítjük. Készre sütjük 10 perc alatt, közben a tépett bazsalikomot és fenyőmagot is hozzáadjuk. Kissé hagyjuk hűlni. A tésztát 8×8 centis kockára vágjuk, és a közepébe teszünk a töltelékből. A tészta széleit batyura hajtjuk. Felvert tojással megkenjük. 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

 

cukkinifalatok-daríltpulykah¦ssal-e1503584210550

 

 

A cukkinikarikákat is összehoztuk a pulykahússal, remekül kijöttek egymással! Kattint tovább a receptre!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

burgonya, leves, ősz, spenót

Egyszerű spenótleves

A spenótot sokoldalúan használhatjuk a konyhában, leves, rétes, pite, főzelék, lasagne készülhet belőle.

Tovább
bab, kesudió, ősz, ragu, spenót

Kesudiós, spenótos babragu

Igazán különleges és ínyenc étel ez a babragu, amivel az egész családot elkápráztathatjuk. Tán még a gyerek is megeszi...

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!