Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 16. 15:00 | Krajcsó Judit

Darált húsos batyu

Leveles tésztából, darált húsból kitűnő és gyors vacsorát készíthetünk. Egy kis salátával igazi laktató fogás lehet még másnapra is suliba, munkahelyre.

Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

Hozzávalók: (4 batyuhoz)

  • 25 dkg  pulyka darált hús
  • 1 db előre kinyújtott leveles tészta
  • 1 felvert tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • néhány levél friss bazsalikom
  • bors
  • kevés olaj

Elkészítés:

A darált húst egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, áttört fokhagymával ízesítjük. Készre sütjük 10 perc alatt, közben a tépett bazsalikomot és fenyőmagot is hozzáadjuk. Kissé hagyjuk hűlni. A tésztát 8×8 centis kockára vágjuk, és a közepébe teszünk a töltelékből. A tészta széleit batyura hajtjuk. Felvert tojással megkenjük. 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

Húsos tésztabatyu, ahogy a spanyolok készítik
A dél-amerikai országokban nemzeti eledelnek számít a hússal, zöldséggel töltött tésztabatyu. Bár vannak akik az olajban sütött változatra esküsznek, sütőben is kiváló és sokkal egészségesebb.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!