Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 16. 18:00 | Bartek Kata

Cukormentes tojáslikőr

Akár még most is neki lehet állni elkészíteni ezt a nagy ünnepi klasszikust, ezúttal Kata receptjének köszönhetően cukormentesen, hogy azok is megkóstolhassák, akik cukormentes életet folytatnak.

Hozzávalók: 400 ml 3,5 %-os tej, 200 ml tejszín (30-32 %-os), 1 vaníliarúd és kikapart magjai, 120 g cukornak megfelelő édesítő, 4 db tojássárgája, 200 ml vodka, 120 g cukornak megfelelő édesítő

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt összeöntöm a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű édesítővel. Felforralom, majd félreteszem.
A tojások sárgáját kikeverem a másik adag porcukorral és a forró tejet lassan, folyamatos keverés mellett a sárgájához öntöm. Kicsit hagyom állni, majd mehet bele az alkohol. Én most vodkát használtam, még a fehér rum is megfelelő.
Végül jól záródó csatos üvegekbe töltöm és hűtőbe teszem. Azonnal fogyasztható, de ha állni hagyjuk az ízek még jobban összeérnek. Kata többi receptje itt.

Házi ír krémlikőr
Számtalan recept változat kering a neten, az enyém elfér egy 5 centi széles csík papíron, de erre a papírra nagyon vigyázok, mert évek óta ennek alapján készítem karácsony táján az ajándéknak is kiválóan alkalmas krémlikőrt. Sűrített tej, az egyik fő alapanyag
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

krémsajt, kukorica, ősz, póréhagyma

Póréhagymás kukoricaleves

A kukorica nem túl karakteres íze mellé választhatunk más zöldségeket is, mint most a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.

Tovább
krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!