Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 16. 18:00 | Kandikó Éva

Cukkinis, gombás rakott tészta

Egy jó tészta még a legunalmasabb hétköznapunkat is feldobja. Egy masni tésztából készített egytálétel a legszürkébb téli napon is mosolyt csal az arcunkra. A színes szószok, pikáns falatkák pedig felpezsdítik a csendesnek induló estéinket.  

Cukkini, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

1 csomag 4 tojásos szarvacska
20 dkg gomba
40 dkg cukkini
10 dkg póréhagyma
1 dl olaj
2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem

fehér bors
őrölt szerecsendió
2 db mozzarella
10 dkg vaj
8 dkg liszt
4 dl tej
4 db tojás

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az olaj felén megfuttatjuk a fél karikára vágott hagymát, rátesszük a szeletelt gombát és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel. Összepirítjuk. Az olaj másik felén megpirítjuk a karikára vágott cukkinit, azt is sózzuk, borsozzuk.
A vajat felmelegítjük, belekeverjük a lisztet, és habzásig melegítjük. Akkor belekeverjük a forró tejet, habverővel simára keverjük és félretesszük. Amikor kicsit hűlt belekeverjük a tojások sárgáját.
Kifőzzük a tésztát forró sós vízben, majd leszűrjük. A tésztát összekeverjük a mártással, sóval, borssal, szerecsendióval és fehérjéből felvert habbal lazítjuk.
Kivajazott, morzsával megszórt tepsibe, vagy formába tesszük a tészta felét, arra a gombát és cukkinit, majd a maradék tésztát. Tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük 30-40 percre. Sütőből kivéve pihentetjük 10 percet, majd szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé tejfölt vagy sajtmártást.

Itt a barackszezon! – A házi lekvárnál nincs finomabb
Itt a barackszezon, érdemes gondolni a télre! A házi lekvároknál, befőtteknél nincs finomabb, és nem mellesleg biztosan tudhatjuk mit adunk a családunknak. Mert mit tartalmaz egy igazi házi lekvár: gyümölcsöt és cukrot. Nem kell bele semmi más, a tartósítást a gondosan végzett munka, és a hőkezelés elvégzi.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!