Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 16. 18:00 | Kandikó Éva

Cukkinis, gombás rakott tészta

Egy jó tészta még a legunalmasabb hétköznapunkat is feldobja. Egy masni tésztából készített egytálétel a legszürkébb téli napon is mosolyt csal az arcunkra. A színes szószok, pikáns falatkák pedig felpezsdítik a csendesnek induló estéinket.  

Cukkini, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

1 csomag 4 tojásos szarvacska
20 dkg gomba
40 dkg cukkini
10 dkg póréhagyma
1 dl olaj
2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem

fehér bors
őrölt szerecsendió
2 db mozzarella
10 dkg vaj
8 dkg liszt
4 dl tej
4 db tojás

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az olaj felén megfuttatjuk a fél karikára vágott hagymát, rátesszük a szeletelt gombát és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel. Összepirítjuk. Az olaj másik felén megpirítjuk a karikára vágott cukkinit, azt is sózzuk, borsozzuk.
A vajat felmelegítjük, belekeverjük a lisztet, és habzásig melegítjük. Akkor belekeverjük a forró tejet, habverővel simára keverjük és félretesszük. Amikor kicsit hűlt belekeverjük a tojások sárgáját.
Kifőzzük a tésztát forró sós vízben, majd leszűrjük. A tésztát összekeverjük a mártással, sóval, borssal, szerecsendióval és fehérjéből felvert habbal lazítjuk.
Kivajazott, morzsával megszórt tepsibe, vagy formába tesszük a tészta felét, arra a gombát és cukkinit, majd a maradék tésztát. Tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük 30-40 percre. Sütőből kivéve pihentetjük 10 percet, majd szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé tejfölt vagy sajtmártást.

Itt a barackszezon! – A házi lekvárnál nincs finomabb
Itt a barackszezon, érdemes gondolni a télre! A házi lekvároknál, befőtteknél nincs finomabb, és nem mellesleg biztosan tudhatjuk mit adunk a családunknak. Mert mit tartalmaz egy igazi házi lekvár: gyümölcsöt és cukrot. Nem kell bele semmi más, a tartósítást a gondosan végzett munka, és a hőkezelés elvégzi.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

aszalt paradicsom, paradicsom, pesto

Aszalt paradicsomból pesto

Pestót nemcsak bazsalikomból és parmezánból lehet készíteni, hanem  aszalt paradicsomból is. Imádni fogja a család, ez biztos!

Tovább
minestrone, ősz, zöldségleves

Minestrone, az ősz ajándéka

Nyáron is csodás zöldségleveseket lehet készíteni, de az őszi zöldségdömping közepén a legjobb, ha nekiállunk a minestronénak.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!