Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 15. 12:00 | Salamon Csilla

Cukkinihasáb diétázóknak

A cukkini könnyen emészthető, nem igazán karakteres ízű zöldség, szezonjában fillérekbe kerül, és bármit elkészíthetsz belőle: levest, főzeléket, fasírtot, süteményt, ránthatod, töltheted kedvedre. Kalóriatartalma pedig igazán nagyon baráti.

Cukkinihasáb diétázóknak, Kép: Sallai Csilla

Kép: Sallai Csilla

Hozzávalók:

1 közepes db cukkini
10 dkg zabpehelyliszt
3 ek zsemlemorzsa
2 db tojás
15 dkg sajt
1 csokor petrezselyem
1 csipet bazsalikom
1 csipet rozmaring

Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, és vékony hasábokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldjét, bazsalikomot, rozmaringot, morzsát, reszelt sajtot és a sót. A cukkinihasábokat lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a sajtos morzsakeverékbe.
Sütőpapírral bélelt tesibe egymás mellé helyezzük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Cukkini fasírt, ahogy Éva süti
A kedvenc zöldségem a cukkini, és be kell vallanom, az egyik kedvenc ételem a belőle készülő fasírt. Nyáron, amikor tele van a piac a zöld, karcsú cukkinikkel, kilószám hordom haza, és gyártom a fasírtot. Főételnek krumplival, salátával, zsemlébe vega burgernek, golyóba formálva előételnek, bárhogyan isteni. Azzal mindenképp számolni kell, hogy a besózás hatására nagyon összeesik a zöldség, így mindig többet vegyünk, mint amit a józan ész diktálna, így van rá esély, hogy annyi fasírtunk lesz, amennyire szükség van.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

befőzés, lecsó, tartósítás, tél

Lecsó tartósítása télire

A lecsót szinte mindenki szereti, és miért fosztanánk meg magunkat attól az élménytől, hogy télen is élvezhessük az ízeit?

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!