Facebook hozzászólás
632

Cukkini torta

Végigkíséri az egész nyarat karcsú, zöld testével, lehetőséget adva arra, hogy gyakorlatilag bármilyen fogást készítsünk belőle a salátától kezdve a levesen át a főételekig. Szeretünk, cukkini!

Cukkini, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg cukkini hámozva, vagy ha vékony a héja, ruhástul
6 db tojás
egy marék friss bazsalikomlevél
egy marék fenyőmag
5 dkg parmezán reszelve
egy csokor újhagyma
petrezselyem

bors
olaj

Elkészítés:
Száraz serpenyőben aranybarnára pirítottam a fenyőmagot, majd félretettem. A hagymákat karikára vágtam, olajon kicsit megdinszteltem. A cukkiniket félkarikára szeleteltem – vékonyan -, és a hagymához adtam, együtt sütöttem őket kb. 5 percig. Só, bors ekkor kerül rá. Egy tálban felvertem a tojásokat, beleszórtam az apróra tépdesett bazsalikomot, ollóval belevagdaltam a petrezselymet is, majd hozzáadtam a reszelt sajtot és a párolt hagymát, cukkinit. Összekevertem, és egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem. 200 fokos sütőben töltött kb. 15-20 percet.

Ne tökölj már, vegyél tököt!
Igazi sztárrá válhatna a konyhákban a tökfélék bármelyik tagja, ha sokan nem idegenkednének tőlük zsigerileg. Pedig biztosan állíthatjuk: a tökfőzeléken túl is van élet.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!