Facebook hozzászólás
3 356

Cukkini pizza – zabpehelylisztből

Ha szereted a cukkinit, a pizzát és egy könnyű, gyors vacsorát akarsz összedobni, akkor ezt a te recepted. Tudtad, hogy az oregánó, a pizzák elmaradhatatlan fűszere kalciumot, magnéziumot, cinket, vasat, káliumot, rezet, bórt és mangánt tartalmaz nagy mennyiségben? Egészségedre!

 

Kép: andio.hu

Hozzávalók:

  • 300 g reszelt cukkini
  • 2 tojás
  • 100 g zabpehelyliszt
  • ízlés szerint só, őrölt bors, oregánó, pizza fűszer

Elkészítés.

  1. A tojásokat felvered a fűszerekkel, hozzáadod a reszelt cukkinit, és átkevered.
  2. Hozzáadod a zabpehelylisztet, és alaposan összedolgozod.
  3. A pizzaformát kibéleled sütőpapírral, és megspricceled olajjal.
  4. Rásimítod a tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöd az egyik oldalát, majd megfordítod, és még 10 percet sütöd a másik oldalát.
  5. Ha megsült, kiveszed a sütőből, és kb. 5 percet hűlni hagyod, majd lekened paradicsomszósszal, megszórod pizza fűszerrel, és tetszés szerinti feltéttel megrakod.
  6. Visszateszed a sütőbe még kb. 10-15 percre (amíg a sajt meg nem olvad). (Forrás: andio.hu)


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!