Facebook hozzászólás
398

Csokiszalámi

Mindenki szereti – az is, aki nem vallja be -, úgyhogy ezzel a csokoládé szalámi recepttel nem tudunk mellélőni. Sokáig eltartható, lehet belőle vékony szeleteket vágni – már akit ez érdekel… -, és sokféleképpen ízesíthető.

Csokiszalámi, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

15 dkg vajas keksz, készen kapható, bolti, nem háztartási keksz
10 dkg jó minőségű csokoládé
10 dkg vaj
3 evőkanál rum, nem aroma
5 dkg aprított, megpirított dió
3 dkg aszalt gyümölcs, lehet áfonya, barack, apróra vágva
kisujjnyi cukrozott gyömbér apróra vágva

Elkészítés:

A kekszet egy késes aprítóban összedaráljuk. Nem tesszük a gépbe az összes darabot, hármat-négyet csak kézzel törünk össze. Vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét és a vajat, ráöntjük a kekszmorzsára. Hozzáadjuk a rumot, az aszalt gyümölcsöket, és alaposan összekeverjük a masszát. Hűtőben pihen fél órát, hogy a csoki és a vaj kissé visszadermedjen, majd sütőpapíron két rudat formálunk a masszából. Ezután a sütőpapírra porcukrot szórunk, abban meghempergetjük a rudakat, hogy megkapják a szalámikat megillető nemes penész réteget. Folpack fóliába tekerjük szorosan, két végét jól megcsavargatjuk, majd a hűtőben hagyjuk megdermedni az édességet. Celofánba csomagolva, vagy egyéb, kreatív módon készült csomagolópapírba tekerve adjuk át.

 

Forró csoki, a bűnös élvezet
Milyen tél az, amelyiknek nem alaptartozéka a forró csoki? Na ugye! Forró csokit tehát mindig inni kell, novembertől márciusig, ha nem is naponta, de hét nem múlhat el csokizás nélkül. Jó minőségű, magas kakaótartalmú csoki kell hozzá, no meg zsíros tej, 30 %-os habtejszín. A többi mellékes.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!