Facebook hozzászólás
1 040

Csokis eper, a gyümölcsös csoda

Igazi idénydesszert a csokis eper. Elkészítése nem igényel különleges cukrászismereteket, mégis nagyon látványos, egészséges – és nemcsak vasárnapra! Szerintem tölts hozzá egy pohár száraz pezsgőt is. Kápráztasd el barátaidat!    

Eper csokiba mártva, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 30 dkg étcsoki

Elkészítés:

Mosd meg az eperszemeket, de úgy, hogy csumáját nem veszed ki. Papírtörlővel alaposan itatgasd le a gyümölcsöket. Gőz fölött olvaszd fel a csokoládét, és egyenként félig mártsd bele az epreket. Tedd gitterrácsra, hogy lecsöpögjön a fölösleg. Ha nincs megteszi egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsi. A lényeg, hogy beférjen a hűtőbe, amíg megdermed a csoki. Helyezd el az epreket csinosan egy tálra, és már arathatod is a bókokat! Jó étvágyat!

Vaníliafagyi eperrel – maga a mese
Ez egy igazán klasszikus fagyirecept. Használhatsz a vaníliás cukor helyett vaníliarudat. Vágd ketté, kapard ki a belsejét, és azt tedd bele! Ettől még intenzívebb lesz a fagyid íze! Vendégváráshoz egész egyszerűen parádés megoldás, mert előre el tudod készíteni, és nem akkor kell vele bíbelődni, amikor már inkább beszélgetnél… Akkor már csak a díszítés van hátra!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!