Facebook hozzászólás
232

Csokimousse – szexisen!

Farsangra ajánlom a csábító blogger, Déri Szilvi kiváló édességét! Addig kísérletezett vele, amíg fel nem találta az elronthatatlan típust, miután épp akkor fuccsolt be a nasival, amikor anyósjelöltjét várta! Ez többé nem fordulhat elő, és most már te is belevághatsz bátran! A Házisáfrány szakácskönyvében még számos remek receptet találsz!

Hozzávalók: 

Csokimuosse fehér tányéron, Kép: Kövesdi Réka
Kép: Kövesdi Réka
  • 200 gr jó minőségű étcsokoládé
  • 50 gr vaj
  • 100 gr habtejszín
  • 5 cl eszpresszó kávé (elhagyható)
  • 5 tojás
  • 150 gr cukor
  • ½ vanília kikapart belseje, vagy 1 kk vanília kivonat
  • csipet só
Elkészítés:
  1. Olvaszd a csokoládét a vajjal vízgőz fölött. Ha kávét is teszel a mousse-ba (az intenzívebb ízek érdekében), azt is öntsd ide.
  2. Válaszd szét precízen a tojásokat.
  3. Tedd a sárgákat tálba, add hozzá a cukor 2/3-át, míg világossárga nem lesz a színe, majd add hozzá a felolvasztott csokoládés masszát.
  4. Verd fel a tejszínt és óvatosan keverd a csokoládés krémhez.
  5. Tiszta, zsírtalan tálban verd a fehérjéket a sóval kemény habbá. Óvatosan adagold bele a maradék cukrot és verd tovább.
  6. Forgasd a tojáshabot lazán a csokoládés krémbe, majd töltsd tálkákba és tedd hűtőszekrénybe, míg ki nem fagy.
  7. A csokoládémousse-t gazdagíthatod néhány evőkanál illatos likőrrel, fahéjjal, csilivel, mézeskalács fűszerkeverékkel, rózsaborssal, levendula kivonattal, bármivel, ami szerinted passzol a csokoládé mellé, így még izgalmasabbá teheted a desszertedet!

Isteni recept, és ha tetszett neked is, tudj meg többet a szexis házisáfrányról!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!