Facebook hozzászólás
451

Csokikrém zabtejből

Növényi alapanyagokból készült, gluténmentesen is elkészíthető, vegán édesség, desszert. Ki gondolná, hogy zabpehely az alapja? Pedig az, és bebizonyítja, hogy abból is isteni desszert készülhet.

Csokikrém zabtejből, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 4 személyre

1 bögre egy órára meleg, de nem forró vízbe beáztatott zabpehely
2-3 csésze víz
2 darab, lehetőség szerint jó érett banán
1 púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál chia mag
1 evőkanál mogyoróvaj (a Bulkshop boltokban nagyon jó áron kapható)
4-6 szem kimagozott datolya + valamilyen cukor / cukorpótló / szirup / méz, ha szükségesnek érezzük
1 nagy evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csipetnyi
Opcionális: fahéj, vanília, instant kávé, kardamom amit szeretnénk még ízesítésként (mindenből egy kicsi)
Díszítés: Növényi hab, tört mogyoró, csokichips vagy, amit szeretnénk.

Elkészítés

1. Szűrjük le a zabpehely áztató vizét és öntsük fel 2-3 csésze vízzel, turmixoljuk tejjé. Sűrű, krémszerű legyen, ne hígítsuk fel.
2. Minden hozzávalót tegyünk a tejhez a turmixgépbe és turmixoljuk simára.
Kóstoljuk meg, édesítsük, ha szükségesnek érezzük.
3. Tegyük a hűtőbe jó pár órára, akár egész éjszakára.
4. Díszítsük, tálaljuk.

Csoki szuflé
Szuflét készíteni csak egy kicsit bonyolultabb, mint egy jó rántottát elkészíteni. A csoki szuflénál az a fontos, hogy a közepe még folyós legyen, akkor mondhatjuk el, hogy igazán jól sikerült felfújtat készítettünk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!