Facebook hozzászólás
2 017

Csirkepörkölt galuskával

Érdekes megfigyelést tettem, amikor körbekérdeztem a barátnőimet, ők hogyan készítik a csirke pörköltet. Nagy vonalakban hasonló az eljárás mindenkinél, apróbb fogásokban eltérhetnek a receptek egymástól. Én az alábbi módon készítem, és mindenkinek szívből ajánlom ezt a módot.

Csirkepörkölt nokedlivel, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók 3 személyre:
1 csontos csirkemell
2 felső comb
2 alsó comb
2 fej vöröshagyma
egy evőkanál zsiradék (olaj, kacsazsír, sertészsír)
pirospaprika ízlés szerint

bors
majoranna
tejföl
egy kisebb paradicsom
egy zöldpaprika

Elkészítés:
A húsokat ízlés szerinti darabokra vágom, megmosom, szárazra törlöm. A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát kis lángon puhára párolom, megsózom, mert attól hamarabb levet enged és kezd el puhulni. A párolási folyamat vége felé akár egy-két evőkanál vizet is önthetünk a hagymára, az is elősegíti, hogy teljesen megpuhuljon. Amikor a hagyma zsírjára sül, tegyük az edénybe a húst bőrös felével lefelé, pirítsuk meg mindkét oldalán, szórjuk meg pirospaprikával, és engedjük fel annyi vízzel, hogy szűken ellepje a húst. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Fedő alatt kis lángon pároljuk puhára. Eközben a rajta lévő folyadék nagy részét elfövi (és ha szerencsénk volt, és jó minőségű húst vettünk, nem enged magából még tetemes adagot), megpuhul, és a sok hagymától sűrű, tartalmas szaft képződik alatta. Távolítsuk el belőle a paradicsom héját, a paprikát, és forraljuk be a szaftot olyan sűrűre, amilyenre szeretnénk. Én tálalás előtt a bőrt is le szoktam szedni a húsokról. Tálaláskor teszem hozzá a tejfölt.

Barackos csirkénk
Ha egy nagyon gyors, finom ebédre vágyna, most egy isteni barackos csirkét ajánlunk. Még időben elkészül! Persze, vacsorára is kitűnő és egészséges!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!