Facebook hozzászólás
292

Csirkemellfilé paradicsomos tökkörettel

A tökből korántsem csak főzelék készíthető. Íme egy sokkal modernebb recept, ami azért a hagyományos ízek kedvelőit sem rettenti majd el.

Kép:Pixabay

Hozzávalók:

60 deka csirkemellfilé,
60 deka frissen gyalult tök,
10 deka póréhagyma,
fél csomag friss kapor,
2 kisebb paradicsom,
2 deci natúr joghurt,
1 citrom leve,
1 gerezd fokhagyma,
3 deka vaj,
1 evőkanál liszt,
ízlés szerint só.
Elkészítés:

a gyalult tököt enyhén besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A húst vékony csíkokra vágjuk, majd picit besózva a serpenyőben felforrósított vajon hirtelen átsütjük. Rátesszük a karikára vágott póréhagymát, az összezúzott fokhagymát, majd néhány percnyi párolás után hozzáadjuk a tököt, a szeletekre vágott paradicsomot, az apróra vágott kaprot is, és rövid ideig összepároljuk. Végül behabarjuk a lisztes joghurttal, kiforraljuk, és tálaljuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!