Facebook hozzászólás
487

Csirkemelles sült zöldség

Nincs is szebb és egészségesebb látvány, mint amikor finom karikára vágott zöldségek sorakoznak a tepsibe, magukhoz ölelve a formás csirkemelleket. Ez az egytál étel nem csak gyors, de különlegesen finom is.

Kép:bestofcafe.hu

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 kg csirkemell filé
  • Tengeri só, bors, oregánó, bazsalikom, majoránna
  • 30 dkg trappista sajt
  • olívaolaj

Elkészítés:

Az összes zöldséget felkarikázzuk, a húst kb. 5×5 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Egymás mellé tesszük az alapanyagokat tetszőleges sorrendben, de akkor lesz mutatós, ha végig ugyanazt a sorrendet követjük. Az általunk készített verzió: cukkini, hús, hagyma, paradicsom, hús, padlizsán, hús, hagyma. Miután megtelt a tepsi, megszórjuk a tetejét sóval, borssal, zöldfűszerekkel, leöntjük egy kis olívaolajjal és előmelegített sütőbe tesszük. Sajt nélkül összesen 40-50 percig sütjük, az első 20 percben 150 fokon, utána 180 fokon, mikor már elkezdett engedni a zöldségek leve. 10 percenként alaposan meglocsoljuk az egészet a saját levével, hogy a teteje se száradjon ki és ne égjen le. Ha már minden megpuhult, akkor leöntjük a felgyülemlett levet, rászórjuk a sajtot és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.

Tipp: Ha a férfiaknak szeretnénk kedvezni, akkor a tetejére a sajt alá bacon szalonnát (vagy mangalica szalonnát) fektethetünk, így már nem fog nagyon „egészségesnek” tűnni és szívesebben is fogyasztják majd.(Forrás: bestofcafe.hu)

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!