Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több
2011. október 05. 18:18 | PP-Eletforma

SZÁRNYAS

Csirkéből, pulykából készült ételek- sztárszakács receptek

Sokunk kedvence az omlós csirke, vagy a ropogós pulyka. Köztudott, hogy a csirkéből, vagy pulykából készült ételek jóval egészségesebbek, mint a vörös húsúak. A szárnyasokat friss zöldségekkel társítva könnyű nyári ételeket ehetünk, amelyek elég energiát, és vitamint biztosítanak a hétköznapokban is. 

Csirkét, pulykát bármikor fogyaszthatunk, kivéve újév első napján, hiszen a néphagyomány szerint ekkor elviszi a szerencsénket. Egyetlen kiegyensúlyozott étrendből sem maradhatnak ki ezek a fehérje-dús alapanyagok, hiszen izmainknak különösen fontos összetevőket tartalmaznak. Könnyen elkészíthető, finom és tápláló alatokat ajánl Bereznay Tamás a Vitál Klub séfje. Az ínyenceknek a citromos-chilis csirkecombokat ajánljuk fokhagymás spagettivel, de aki a hagyományos ízeket kedveli, az válassza a  a pulykabrassóit paprikával és paradicsommal megbolondítva.

Bereznay Tamás receptjeiből

Citromos-chilis csirkecombok fokhagymás spagettivel:

A csirkecombokat olajban megsütöm, majd a citromos-chilis mártással meglocsolom. A spagettit olívaolajon megpirított fokhagymával és friss petrezselyemmel készítem el. Tálaláskor a csirkét még kevés friss korianderrel színesítem.

Csirkecombnyárs friss salátával:

A csirkét oregánóval, szerecsendióval, fehérborssal és sóval ízesítem, majd a zamatos lilahagymával együtt hurkapálcikákra tűzdelem és együtt megsütöm őket. Ropogós jégsalátát, paradicsomot, és reszelt répát ajánlok mellé összekeverve.

Pulykabrassói paradicsommal és paprikával:

A sercegő pulykamell mellé dobom a paprikát, fokhagymát, és az újhagymát, majd a legvégén a paradicsomot. A ragut összekeverem a tepsiben sült újburgonyával. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórom meg.

+1 ráadás

Bazsalikomos zöldségleves:

Sárga- és fehérrépát, zellergumót és a póréhagymát olívaolajon megpárolom. Felöntöm csirkealaplével. Mikor majdnem kész, hozzáadom még a paradicsomot és a cukkinit. Ha megfőtt, friss csíkokra vágott bazsalikommal ízesítem.

kulcsszavak:

Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!