Facebook hozzászólás
1 241

Csirke medvehagyma pestóval, spagettivel

Érdemes minél többször medvehagymát enni szezonjában, főleg, hogy egy óriási csokorral 200 forintért dobálják az ember után a piacon a medvehagymát. Most egy igazán gyors vacsorát készítettem a segítségével.

Medvehagyma pestos csirke, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók 2 főre:
20 dkg spagetti
30 dkg csirkemell filé
egy marék medvehagyma
5-6 dkg dió
5 dkg reszelt parmezán
olívaolaj

3 szelet vékony bacon

Elkészítés:
A bacont apró szeletekre vágtam, ropogósra sütöttem, majd a kisült zsíron átpirítottam a kimondottan kis darabokra vágott csirkehúst. Szerettem volna, ha húsz perc alatt vacsora van, és ezért fontos, hogy a hús hamar átsüljön. Amíg a hús puhult (menet közben egy kevés vizet öntöttem rá, hogy segítsem a folyamatot), a diót, a medvehagymát, sót, parmezánt összeturmixoltam annyi olívával, amennyitől krémes állagot kapott a pesto. Odatettem a spagettit is főni. Amikor a csirke elkészült, ráöntöttem a pestot, és ebbe szedtem az időközben megfőtt spagettit. Reszelt parmezánnal tálaltam az ételt.

Paradicsomos köles gombóc
Olcsó, könnyen hozzáférhető, egészséges, gluténmentes – mi az? Bizony, ez a köles. Használjuk minél gyakrabban a konyhában, hasznunkra fog válni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!